perjantai 20. toukokuuta 2016

Seuraottelu SomRa 10.4


Tä postaus tulee nyt tosi myöhässä... Mutta olimme siis Somerolla seuraottelun ensimmäisessä osakilpailussa. Postauksessa kerromme henkilökohtaisesti miten kisoissa meni...






Anna ja Saila:

Mulla oli ensin 40cm pohjana 50cm. Osallistuin ulkopuolisena, sillä luokka oli tarkoitettu 2004 ja sitä aiemmin syntyneille. Sovimme jo ennen rataa Toven kanssa, etten lähtisi uusintaan. Olisi ollut turhaa vetää Saila loppuun jo ennen "pääluokkaa".

Verryttely oli ulkona kentällä ja maneesiin päästiin vasta kaksi ratsukkoa ennen omaa rataa. Tästä on pakko sanoa, että Saila ei ollut koskaan ennen ollut maneesissa, joten oli hyvin epämukavaa mennä heti maneesiin suorittamaan rataa. Tietenkin Saila oli hermona, kun se ei ollut tottunut maneesissa kuuluviin kaikuihin ja seiniin. Rata meni yllättävän siististi kunnes Saila heti viidennen esteen jälkeen heitti ympäri ja tulin alas. Luulen että siihen oli syy: Saila lähti kohti aukinaista sisääntuloaukkoa, kun russkavereita ei näkynyt ja koska este hypättiin suoraan seinää kohti. Mitään ei kuitenkaan sattunut, mutta ärsyttihän se.

50cm verryttely meni myös hyvin, mutta maneesiin mentäessä Saila sekosi. Se yritti hyppiä ja loikkia sekä peruuttaa vain taaksepäin pohkeesta. Radan aloittaessani ajattelin ettei tästä tule mitään.
Yllätin itseni ratsastamalla melko päättäväisesti. Siistihän rata ei ollut, kuten videosta näkee. Päätin ottaa osan esteistä ravissa, sillä en olisi saanut laukkaa pyörimään. Saila oli melkein koko radan pohkeen takana ja siitä johtui etanavauhtimme.

Perusrata meni siis puhtaasti yhdestä kolahduksesta huolimatta, mutta uusintaradassa omasta virheestäni tuli kielto. Senhän näkee jo videosta, etten edes yrittänyt, vaan lopetin ratsastamasta ja päästin sen ohi. Jälkeenpäin ärsytti, kun radasta tuli noin hutaroitu ja huono. Olin pettynyt omaan ratsastukseeni ja hieman Sailaankin. Se ei tosiaan tee kisaamisesta (tai mistään) helppoa.

Kisapaikalta lähtiessä ei siis tosiaan ollut hyvä fiilis. Välillä mietin miksi edes yritän kisata Sailalla, kun meillä ei ole yhtään hyvää esterataa kisoista ja vain yksi siedettävä koulurata. Vaikka kotona menisikin hyvin välillä, kisoissa mikään ei onnistu. Aina on vähintään yksi Sailan päähänpistos jonka takia hyvää rataa ei tule. Onhan se usein ratsastajastakin kiinni, mutta välillä tuntuu että poni vie minua eikä toisin päin. Meillä on pian todennäköisesti seurakisojen kouluosuuden karsinnat, joihin osallistun Sailalla. En usko että meillä on mahdollisuuksia, mutta päästään ainakin vetämään koulua.


                                            


Marru ja Lina:

Ratsastin kisoissa kaksi luokkaa, 50cm seuraottelun ja 60cm luokan. 60cm Lina meni tosi kivasti, vaikken saanut ratsastettua sitä suoraan jokaiselle esteelle. Tultiin 5/20 sijalle. 

50cm meni huonommin. En suoristanut kunnolla sarjan toiselle esteelle ja Lina kielsi.
Oon kuitenkin ihan tyytyväinen ratoihin.




Alina ja Eemil:
Mulla meni aika hyvin kisoissa, sillä sain kaksi puhdasta rataa. Menin siis 50cm ja 60cm.Verryttelyssä Eemil oli melko reipas ja hyppäsi hyvin. Radalla Eemil oli jännittynyt ja  rupesi vahvaksi ,eikä meinannut kääntyä millään.




Emmi ja Papu:
Menin Papulla yhden luokan ja se meni tosi hyvin! Menin siis 50cm eli seuraottelun.
Mulla vaan meinas kunto loppua mutta Papu  vaan jaksoi kiitää eteenpäin.

Uusinnassa tein mahdollisimman pienet tiet ja kuten videosta huomaa, se meinasi kostautua, kun ratsastin vähän huonosti ja emme mahtuneetkaan kääntymään yhdestä välistä, sekä meinasimme hypätä väärän esteen yli. Onneksi Papu pelasti, vaikka jouduimmekin tekemään vähän isomman tien.

Radan jälkeen oli tosi hyvä fiilis ja pääsimme jopa sijalle 3/37(?) isompia hevosia vastaan. Eli hyvin alkoi kisakausi


Lilli ja Ronja eivät kirjoittaneet postaukseen mutta tässä niiden radat kuitenkin.

Lilli ja Santtu:


Ronja ja Ville:

1 kommentti:

  1. Teillä meni kaikilla hyvin olin siinä ekassa luokassa portilla ja sitten ratsastin 70cm semmosella ponilla.

    VastaaPoista

Muista asiallisuus, lue UKK ennen kuin kysyt ja hyväksy joskus vastaukseksi ei:) Arvostamme kuitenkin jokaista kommenttia!