lauantai 14. toukokuuta 2016

Muokkaamiskokeiluja

Moi!

Mulla on ollut hyvin tylsää, kun en jaksanutkaan mennä mihinkään tänään. Päätin käyttää sen hyödykseni ja harjoitella kuvanmuokkausohjelman käyttöä. Kuvat eivät ole mitenkään erityisen hyvin muokattu, kokeilin vain vähän eri asioita ja tapoja.


Ensimmäinen kokeilu, tässä alkuperäinen muokkaamaton kuva


Muokattu kuva.  Rajasin suurimman osan taustasta pois, liitin kuvan mustaan taustaan ja yritin siistiä reunoja. Kuten näkee, tämä ei ole kovin onnistunut, sillä rajat ovat epätasaiset ja "kovat". Yritin blurrata rajoja, mutta se teki vaan kuvasta oranssihtavan. En siis ollut tyytyväinen lopputulokseen.



Toinen yritys, muokkaamaton kuva Sailasta


Muokattu kuva. Tässä tein samoin, eli rajasin käsin suurimman osan taustasta pois ja liitin kuvan mustaan taustaan. Sitten tasoitin taas rajoja, mutta tällä kertaa käytin pehmeämpää sivellintä ja se mielestäni toimi paremmin kuin kovempi ja jätti tasaisemman tuloksen. En tähänkään ollut täysin tyytyväinen, mutta mielestäni tämä oli huomattavasti parempi kuin ensimmäinen.

Kolmas yritys, muokkaamaton kuva Qlarasta.



 Tällä kertaa halusin säilyttää taustan värien takia, mutta muokata ja siistiä kuvaa hieman. Ensin rajasin taluttajan pois kuvasta ihan normaalisti. Sitten valitsin kloonaus -työkalun ja rupesin siistimään jalanjälkiä lumesta pois. Tämän jälkeen poistin sähkölinjan ja riimunarun. Siistin myös ojasta repsottavia pystyyn kuolleita heiniä ja lentävää harjaa. Harjaa varten valitsin hieman kovemman siveltimen, mutta silti osa kohdista jäi hieman epätarkoiksi ja sumuiksi. Minua häiritsi myös turvan kohdalla oleva sähkötolppa, joten poistin senkin. Tähän lopputulokseen olin melko tyytyväinen, sillä kloonaus -työkalu on monimutkainen käyttää, mikäli työstä haluaa siistiä.

Ensimmäinen Youtuben kansikuvayritys.
Mun piti vaihtaa tuben kansikuva, sillä tämänhetkinen on 5min Paintilla tehty yksinkertainen kuva+teksti yhdistelmä. En muistanutkaan, että kansikuvan täytyy olla 2560x1440. Ongelmana oli myös, ettei mulla ole kuvia kauheasti muista kuin Marrusta, musta ja Ronjasta. En pidä tästä yhtään, sillä se on erittäin epäsiisti.

Toinen tuben kansikuvayritys. Tästä pidän vielä vähemmän. Epäsiisti ja kaikki kuvat näyttävät irtonaisilta, eivätkä liity toisiinsa yhtään. Yritin päästä helpolla ja laittaa vain reunoihin kuvat, mutta tulos oli epäsiisti, jota pahentaa vielä noi yritykset saada ne yhdistettyä. En tiedä mitä näille väreille
kävi, sillä kuvat ovat erittäin oransseja.



Kaikki kuvat on muokattu Picsartin ilmaisella koneohjelmalla. Se on 3/5 koska ilmaisuus ja monipuolisuus. Toisaalta se saattaa vaikuttaa sekavalta ennen kuin siihen tottuu. Toivottavasti vielä joku päivä opin käyttämään sitä.

Mitä piditte tän tyyppisestä postauksesta? Lisää vai ei mitään tällaisia missään nimessä?

-Anna




4 kommenttia:

  1. Millä ohjelmalla sait nämä tehtyä? En varmaan ole ainoa, jota kiinnostaa.

    Minusta tuo ensimmäinen on näistä itse asiassa onnistunein, ja yllättävän hyvä. Toinen mustalle taustalle liimattu kuva ei ole niin onnistunut, koska jouhet. Niiden syvääminen (taustasta irrottaminen) on hyvin vaikeaa ammattilaisillekin! (Jollainen siis en itse ole.)

    Tuon auringonlaskukuvan olisin rajannut eri tavalla, koska ponin eteen jää niin vähän tilaa. Perusperiaatehan on, että edessä pitäisi aina olla vähän katseelle tilaa. Ja takana mielellään korkeintaan saman verran tilaa kuin edessä. Vielä parempi, jos hevoskuvakin olisi ns. kultaisessa leikkauksessa. :)

    Tsemppiä kokeiluihin, on aina hyvä vähän leikkiä ja tutkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä katsottaessa näyttää kyllä siltä, että ensimmäinen on onnistunein. Tuon kanssa jouduinkin eniten tappelemaan... Toisessa harmittaa se, että juuri jouhet ovat noin epäsiististi rajattu ja reunat ovat melko "kovat". Voinhan yrittää näitä jatkotyöstääkkin, kun ne koneella ovat kuitenkin tallennettuna.
      Kuten alhaalla lukee, kuvat ovat muokattu Picsart -nimisellä ohjelmalla.
      Mutta kiitos kommentista ja palautteesta!

      Poista

Muista asiallisuus, lue UKK ennen kuin kysyt ja hyväksy joskus vastaukseksi ei:) Arvostamme kuitenkin jokaista kommenttia!