torstai 17. maaliskuuta 2016

Millaista on olla Capritallin kisaajana?

Moni ratsastuskoululla käyvä toivoo varmasti pääsevänsä tallityttöjen ja/tai kisaajien joukkoon.
Meidän tallilla kisaryhmään kuuluminen edellellyttää sen, että myös tekee tallitöitä. Tallitöihin kuuluu karsinoiden siivousta, vesien laittoa, aloittelioiden talutusta ja auttamista, sekä joskus ponien liikutusta. Kesällä olemme leiriavustajina. Viikonloput menee useimmilla kisaajilla tallilla oloon ja kaikki auttavat tallilla mielellään vaikka se välillä raskasta onkin.
Kuva Turkulainen nimisen lehden haastattelusta.
Ahkerat Emmi ja Lintsu taluttamassa ;D.

(Esimerkkinä tässä on estekisat jossain muualla kuin kotikisoissa)   

Kesällä, kun lähdetään kisoihin niin kisaajat tulee jo kisoja edeltävänä päivänä tallille auttamaan ja puunaamaan poneja ja varusteita seuraavan päivän kisoihin. Suurin osa jää yöksi tallille. Usein kisailtana menee tosi myöhäiseksi, kun pitää tehdä niin paljon asioita yhden päivän aikana.

Kisa-aamuna herätään aikaisin ja mennään tekemään aamutallia. Se sujuu usein nopeasti sillä meitä on sen verran paljon. Viime kesänä kylläkin lähdettiin Russmestaruuksiin Kouvolaan ja jouduttiin heräämään jo kolmen aikoihin yöllä. Sellaisessa tapauksessa luonnollisesti joku joka ei lähde kisamatkalle tulee hoitamaan ponit aamulla.

Meidän tallin ponit matkustaa tosi rauhallisesti ja menee hevosrekkaan ihan nätisti.

Kisapaikalla mennään ilmoittautumaan ja mietitään milloin kenenkin kisaryhmäläisen vuoro mennä radalle ja sen mukaan otetaan poneja ulos rekasta ja varustetaan.

Radan kävelyssä Tove (ratsastuksen opettajamme) on yleensä mukana ja kertoo miten saa ratsastettua hyvän radan.

Verryttelyssä mennään usein ihan itsenäisesti

Ratojen ja mahdollisten palkintojen jaon jälkeen lähdetään kohti kotia.

Paluu matkalla ainakin pidemmällä reissulla usein pysähdytään jossain kohtaa syömään jollekin huoltoasemalle tai heseen yms. ja juottamaan ponit.

Takaisin tallille päästyämme otetaan ponit rekasta ja viedään ne tarhaan/laitumelle ja kannetaan ponien varusteita takaisin satulahuoneeseen ja vaihdetaan valkoiset satulahuovat tavallisiin huopiin.

Kuvakollaasi viimekesän west wind ranchin estekisoista kuvat on ottanut Rilla Laine.

Muutamissa kisoissa on järjestäjät sanonutkin, ettei paikalla olla ennen nähty yhtä paljon russeja/pikkuponeja.

Jotkut varmaan miettivät tuleeko kisaajille riitaa kuka saa kilpailla milläkin, kun on kyse ratsastuskoulun poneista.
Oikeastaan me kisaajat ei poneista juurikaan riidellä. Vaihtoehtoja on melko paljon verrattuna moniin muihin talleihin. Jokaisella kisaajalla on se "oma" kisaponi ja jos haluaa vaihtaa niin vaihdetaan 
johonkin sellaiseen poniin jolla ei ole vielä kisaajaa. Näin on varmasti juuri siitä syystä, ettei syntyisi erimielisyyksiä ja "mustasukkaisuutta".

Kisaryhmään on ilmeisesti seuraavalla kaudella tulossa yksi tai kaksikin uutta kisaajaa. Saa nähdä...


Kisaryhmä treenaa tiistaisin omalla tunnillaan osa klo. 19-20 ja toinen ryhmä klo. 20-21.
Maanantaisin on Pinja Immosen estevalmennus tai jeanne-marie törnroth-koivuniemen eli Sannan kouluvalmennus. Ennen kisoja on useampi treenikerta viikossa. Kisaryhmäläiset saavat tulla itsenäisesti liikuttamaan nuorempia poneja jotka eivät tee kovin paljon tunteja ja joskus on jotain tuntiponeja joita saa liikuttaa. Alku kesällä tulee koulutettavaksi ratsastukseen aina muutama nuori poni jotka kisaryhmäläiset kouluttavat, Tove on auttamassa tietenkin.

Kuva Sannan ekasta valkusta  Caprilla.



Mitä pidit tällaisesta postauksesta? Haluatteko tämän tyyppisiä lisää?








1 kommentti:

  1. Pitääkö kysyä Tovelta, jos haluaa kisaajaksi? Ja saako kisaponin valita itse?

    Capritallin tuntilainen

    VastaaPoista

Muista asiallisuus, lue UKK ennen kuin kysyt ja hyväksy joskus vastaukseksi ei:) Arvostamme kuitenkin jokaista kommenttia!