lauantai 12. joulukuuta 2015

#3 Anna & Saila (kisaponin esittely)

Sovittiin Marrun ja Lillin kanssa, että jokainen tekee omasta kisaponistaan pienen esittelyn kun kerkiää. Sailan lisäksi olen kisannut Lavalla (oma), Qlaralla (siskon) ja Camulla.

Saila on n. 125cm korkea russtamma ja se on syntynyt 2009 (6v).

Aloitin ratsastamaan Sailalla maaliskuussa 2015. Silloin jatkoin taas tunneilla ratsastamista. Siirryin siis omasta ponista lähes tuntemattomaan ja heti osallistuin kisoihin. Pidin Sailasta, sillä se oli osaava mutta vaati paljon ratsastusta saada se kulkemaan. Parin kuukauden päästä alkoi kuitenkin tökkimään kun Saila alkoi esteillä kieltelemään ja mulla meni ilo sillä ratsastamiseen.

Kesällä menin Sailalla lähinnä koulua, mutta syksyllä kokeilin taas hyppäämistä ja se meni melko hyvin.

Saila on todella mukava ja osaava, mutta se koettelee ratsastajan hermoja sekä taitoja. Se usein tuntilaisten mennessä ilman satulaa (joskus myös satulalla) pysähtyy yhtäkkiä ja vetää pään alas. Mulla se koitti sitä kerran maastossa mutta suutuin sen verran pahoin ettei se uskalla tehdä sitä enää:DD

Nykyään Saila on mun mielestä tosi kiva ratsastaa eikä se ole enää edes kovin laiska. Sillä on mukavat askeleet ja jos sen saa kuulolle ja se tekee kaiken, mitä pyydetään. Karsinassa se on rento ja helppo hoitaa. Saila rakastaa uimista ja maastoilua. Esteistä se innostuu eikä se kouluakaan vihaa. Se jännittää vähän estekisoissa, mutta ei kauheasti koulukisoissa. Kisoissa se ei mielellään kuuntele ja sählää helposti.

 Se on mennyt paljon eteenpäin siitä, kun menin sillä ensimmäistä kertaa. Luotan Sailaan lähes täydellisesti.

 Toiset koulukisat, Helppo C, 2015

Esteillä en ole mennyt kisoissa kuin 50cm. Koulua ollaan kisattu HeC. Seuraavana kesänä todennäköisesti siirrytään 60cm ja HeB, sillä ne menevät kotonakin. Sijoittumisia ei ole vielä tämän ponin kanssa tullut, mutta ollaan käyty niin vähissä kisoissa yhdessä etten ihmettele :)

Ekat yhteiset näyttelyt, 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista asiallisuus, lue UKK ennen kuin kysyt ja hyväksy joskus vastaukseksi ei:) Arvostamme kuitenkin jokaista kommenttia!